Erdoğan ve Akar bir araya geldi

İdlip’te 5 Türk askerlerinin şehit edilmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü. Saldırıya ilişkin siyasetçilerden de peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şam yönetiminin uluslararası hukuku hiçe saydığını belirti. Ana muhalefet partisinden de şehitler için baş sağlığı mesajı geldi.

Abone ol

Türkiye ve Suriye arasında İdlib gerginliği artarak devam ediyor. 5 Türk askerinin şehit düşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir görüşme yaptı. Ak Parti Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye ilişkin resmi bir açıklama ise gelmedi.

Saldırının ardından siyasetçilerden de peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay misliyle karşılık verildiğini belirtti. Oktay, “Mehmetçiğimiz bölgede varlığını sürdürmeye ve uluslararası hukuku hiçe sayanlara gerekli cevabı vermeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan da bir açıklama geldi. Altun açıklamasında, “Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır” dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop da Türkiye’nin bölgede barışı sağlamaya çalıştığını bildirdi. Şentop saldırıyı, “Toprakları üzerinde vekalet savaşlarına engel olamayan rejimin kahraman Türk askerini hedef alması,Türkiye’nin bölgede barış çabalarının ne denli önem taşıdığını ortaya koymaktadır. Türkiye, barış için kararlı duruşunu sürdürecektir” paylaşımıyla değerlendirdi.

CHP’den de açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İdlib'den gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!” dedi.

5 Mehmetçiğin şehit düştüğüne yönelik haberi MYK sonrası açıklama yaparken öğrenen CHP Sözcüsü Faik Öztrak da değerlendirmelerde bulundu. İdlip’te durumun giderek ciddileştiğini ifade eden Öztrak, “Türkiye İdlip’teki gözlem noktalarındaki askerlerini korumalı. Ama bölgedeki bazı radikal unsurları korumak için çatışmaya hiçbir şekilde girmemelidir” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Türk ve Rus heyetlerin ikinci toplantısını tamamladı Gündem Milli Savunma Bakanlığı: İdlib'de 5 asker şehit oldu Gündem Ekrem İmamoğlu açıkladı! Yeşim Meltem Şişli istifa etti Gündem 'Kargo ile bulaşır' iddialarına yanıt Gündem