''Serbest ticaret anlaşması sınavdan geçmektedir''

Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel'i dinlediği yönündeki iddialar Almanya Federal Meclisi'nde özel bir oturumda ele alındı. Merkel, "Atlantik ötesi ilişkilerimiz ve bununla birlikte Transatlantik Serbest Ticaret Anlaşması hiç şüphesiz mevcut iddialardan dolayı bir sınavdan geçmektedir" dedi.

Abone ol

Eski ajan Edward Snowden'ın ortaya çıkardığı dinleme skandalı Almanya ve Amerika arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerde sıkıntıya yol açtı.

Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel'i dinlediği yünündeki iddia ve bulgular Almanya Federal Meclisi'nde görüşüldü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Atlantik ötesi ilişkilerimiz ve bununla birlikte Transatlantik Serbest Ticaret Anlaşması hiç şüphesiz mevcut iddialardan dolayı bir sınavdan geçmektedir" dedi.

İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich de, ABD'nin söz konusu skandalı aydınlatması gerektiğini vurguladı.

Sessiz kalmanın komplo teorilerini beraberinde getireceğini söyledi.

Muhalefet ise Merkel'i dinleme skandalıyla ilgili cesaret göstermemekle suçladı.

Sol Parti Meclis Grup Başkanı Gregor Gysi Rusya'da bulunan eski ajan Edward Snowden'ın Almanya'da dinlenmesini talep etti.

ulusalkanal.com.tr

ABD ile ipler kopuyor mu? Dünya Rusya TIR'a devam dedi Dünya İki ülke İran'ı vurmak için ittifak yaptı Dünya Mısır'da protesto Dünya