İsrail'den doğalgaz çağrısı

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, Türkiye'ye doğalgaz satışı ile ilglil açıklama yaptı. Oron, "Gelişmeler bize işbirliği yapma zamanının geldiğini gösteriyor" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da "Tazminat ve Filistin'e ambargonun kalması gerçekleşirse biz normalleşme sürecine girebiliriz" dedi.

Abone ol

Rusya ile yaşanan kriz Türkiye'nin doğalgaz endişelerini artırdı. Ankara 2 haftadır, Azerbaycan, Türkmenistan ve İsrail ile temasta. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, doğalgaz görüşmeleriyle ilgili konuştu. Oron, İsrail gazsının bir boru hattı ile Türkiye'ye getirilmesi olasılığına dikkat çekti.

Oron, "Türkiye, bölgede doğalgaz için bir ticaret merkezi olmayı ve gelecekte Avrupa'ya gaz ihraç edebilmeyi istiyor. Bu durumda iki ülke için de bir kazan-kazan durumunun söz konusu olduğunu görüyoruz. Ülkeler arasında gerilimler olabilir ve bu normal bir durumdur. Demek istediğim ülkeler arası gerilimler gelip geçer" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Türkiye İsrail ilişkilerini değerlendirdi. Erdoğan, Türkmenistan gezisi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Tazminat olayı ve Filistin'e ambargonun kalması gerçekleşirse biz normalleşme sürecine girebiliriz. Bu normalleşme sürecinin bize de, İsrail'e de, Filistin'e de, bölgeye de kazandıracağı çok şey var. Bölgenin buna ihtiyacı var" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Fransa'da bölgesel seçimlerin ikinci turu tamamlandı Dünya Arjantin'de otobüs köprüden düştü: 25 ölü Dünya Rusya geri adım attı Dünya Rusya: Türkiye, uyuşturucu ticaretinin geçiş noktası Dünya