TOKİ Kayaşehir 2018 başvuru ekranı ve şartları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ tarafından Kayaşehir’de inşası süren projeyi yerinde inceleyerek, örnek dairede bir basın açıklaması yapmıştı. Bu açıklamaya göre" Kayaşehir’de yapımı süren 605 konut için 2 Nisan ile 11 Nisan arasında talep toplayacağız. Vatandaşlarımız ilgili bankalara müracaat ederek istediği daire tipine 5 bin lira peşinat bedeli yatırarak kuraya katılacaklar. İnşallah 25 Nisan’da da kurasını çekip hak sahibi vatandaşları belirleyeceğiz." demişti. Bu açıklamaya göre İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli vatandaşlar için satışa sunulan 605 yeni konut için başvurular yarın başlayacak. Peki 2018 TOKİ İstanbul Kayaşehir konutları başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru şartları nelerdir?

Abone ol

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartlarını tekrar hatırlatan Turan, başvuru sahibi vatandaşların öncelikle hiç konut sahibi olmaması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, İstanbul’da en geç 30 Nisan 2016 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olmaları ve 18 yaşından büyük olma şartlarının bulunduğu söyledi. Turan, bu şartları sağlayan vatandaşların başvuru yapma hakkına sahip olacağını ve 5 bin lira yatırarak kuraya katılabileceğini söyledi. Turan ayrıca, kura sonucunda konut sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin 2 Mayıs tarihinden itibaren iade edileceklerini belirtti.

160 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Projede yer alan 400’ün üzerinde konutun bir mahalle konseptiyle tasarlandığını ifade eden Turan, projede çarşı, spor alanları, mescit ve okul gibi yapıların da yer aldığını kaydetti.

BAŞVURU SAYFASI

Satılacak konutların satış işlemlerinin yüzde 25 peşinat bedeli-120 ay vade ve yüzde 40 peşinat bedeli ile 144 ay vade seçenekleri ile gerçekleştirileceğini aktaran Turan, TOKİ’nin "www.toki.gov.tr" adresi ile Halkbank'ın İstanbul’daki tüm şubelerinden başvuru koşullarının ayrıntılı olarak temin edilebileceğini kaydetti.

NASIL BAŞVURU YAPILIYOR?

Başvuru merci, projenin bulunduğu il veya ilçeye göre değişmekte; belediye veya valilik veya kaymakamlığa yapılmaktadır. Satış duyurularında başvurulacak merci ve adresi ilan edilmektedir. Başvuru sahibinin, ilgili merciden temin edeceği iki nüsha formu doldurup, ilan edilen tarihler arasında teslim etmesi gerekmektedir. İlgili merci, başvuru formlarını numaralandırmakta, bir nüsha başvuru sırasında istenilen evraklarla teslim alınmakta, diğer nüsha da başvuru sahibine geri verilmektedir. Başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir ve başvuru sırasında kimlik tespiti için nüfus cüzdanı ibraz etme şartı aranmaktadır.

TOKİ'NİN KAYAŞEHİR KONUTLARINA BİR HAFTADA 8 BİN BAŞVURU

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de orta gelirli vatandaşlar için ürettikleri 605 konuta olan ilginin, sektörün temsilcileri açısından belirleyici ve yönlendirici olacağını ifade ederek, “İstanbul Kayaşehir'de orta gelir katmanı için satışa sunduğumuz 605 sosyal konutumuza, başvuruların başladığı ilk bir haftada yaklaşık 8 bin başvuru geldi. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu ilgi sektörümüzün önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceğinin göstergesidir" dedi.

25 NİSAN’DA KURALAR ÇEKİLECEK

Konutlar için 25 Nisan’da kura çekilişinin yapılacağını vurgulayan Turan, “ Vatandaşlarımız konut sahibi olduklarında 2 yıl bu konutları satamaz devredemezler. Çünkü bizim önceliğimiz konutu alıp kullanacak vatandaşlarımız, yani onu alıp ondan kar edecek vatandaşlar değil. Amacımız evi olmayan vatandaşlarımız ev sahibi yapmaktır" ifadelerini kullandı.

Turan, ayrıca kura öncesi yatırılan 5 bin lira bedelinin 2 Mayıs’ta konut sahibi olamayan vatandaşlara geri iade edileceğini kaydetti.

Başvuru sahipleri, Kimlik Fotokopisi, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisiveya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair), Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, İbraz edeceklerdir.

ulusal.com.tr

Doğuş Grubu'ndan haberlerle ilgili açıklama Ekonomi İBB taşeron işçiden kadro geçiş sonuçları belli oldu Ekonomi Onayda son gün! Kullanıcılara kısa mesaj ve e-posta yağmuru Ekonomi Borsa günü düşüşle tamamladı Ekonomi