New York'ta bulunan Çavuşoğlu, AB, BM ve ABD'li yetkilerle görüştü

Amerika'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'ta Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'den çeşitli yetkililerle görüştü. Görüşmelerin ana konuları Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini, göçmenler, vize serbestisi ve Avrupa Birliği - Türkiye ilişkisi oldu. Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi ile de Türk - Amerikan ilişkilerini ele aldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 71. Dönem Genel Görüşmeleri'ne katılmak için Amerika'ya gitti. New York'ta gerçekleştirilecek toplantı öncesi Çavuşoğlu çeşitli resmi temaslarda bulunuyor.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği yetkililerinden Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans , Dönem Başkanı ve Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu ayrıca 71. Dönem BM Genel Kurulu Başkanı Peter Thomson ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü.

Çavuşoğlu'nun temasları sırasında Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini, göçmenler, vize serbestisi, Kıbrıs konusunu ve Avrupa Birliği - Türkiye ilişkisini masaya yatırdı.

Çavuşoğlu, Amerika Temsilciler Meclisi Üyesi Eliot Engel ile de bir araya geldi. Görüşmede Türk - Amerikan ilişkileri ele alındı.

ulusalkanal.com.tr

Orzechowski: 15 Temmuz'un sorumlusu Gladyo Gündem New York'ta şüpheli araç alarmı Gündem İlkokul 2. sınıftan itibaren Arapça eğitimi verilecek Gündem 'Teröristler Halep'te büyük çaplı saldırı hazırlığında' Gündem