Kimlik tespiti ve arama çalışmaları 1 haftadan fazla sürebilir

Uçak kazasında kimlik tespiti ve arama çalışmalarının bir haftadan fazla sürebileceği açıklandı.

Abone ol

Uçak kazasında kimlik tespiti ve arama çalışmalarının bir haftadan fazla sürebileceği açıklandı.

İspanya’nın Barselona kentinden dün TSİ ile 09.55’de kalkan ve Almanya’nın Düsseldorf kentine gitmek üzereyken Fransa’nın güneyindeki Barcelonette bölgesi yakınlarındaki dağlık alana düşen GermanWings havayolu şirketine ait Airbus A320 tipi uçağı ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Kazada hayatını kaybeden 49 İspanyol vatandaşın ailelerinden DNA örnekleri alınarak kimlik tespiti yapılmaya başlandı. Bu aileler ayrıca özel bir uçak ile önce Marsilla’ya oradan da kara yoluyla Seyne-les-Alpes kasabasına götürüldü. GermanWings havayolu şirketi kazada ölenlerin tam listesini henüz yayınlamadı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, yolcu listesinin henüz tamamlanmadığını vurgulayarak “Uçakta Alman ve İspanyol vatandaşlarının yanısıra Arjantin, Avusturalya, Belçika, Kolombiya, Hollanda, İsrail, Japonya, Meksika, İngiltere ve Kazakistan’dan da kişiler olduklarını tespit ettiklerini söyledi. Fransa Başbakanı Manuel Valls ise ölenler arasında Bir ABD, bir Faslı, üç İngiliz ve iki Arjantin vatandaşı olduğunu belirtti. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı ise uçakta 3 Kazak vatandaşının bulunduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Artur Mas kazanın bulunduğu bölgede incelemelerde bulunmak üzere Fransa’ya gittiler. Bu üç líder Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile buluşarak kazanın meydana geldiği bölgede ortak basın toplantısı düzenleyecekler.

Arama ekipleri tarafından hasarlı bir şekilde bulunan, uçakta kokpit içi konuşmaları kaydeden kara kutu, inceleme yapmak üzere uzmanlara teslim edildi. Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, Jandarma kurtarma ekipleri, sağlık personeli, araştırmacılar ve alanın güvenliğini sağlayanlar toplam 600’den fazla kişinin arama çalışmalara aralıksız devam ettiğini söyledi. Kimlik tespiti ve arama çalışmalarının bir haftadan fazla sürebileceği açıklandı.

Bu arada İspanya İçişleri Bakanlığı uçak kazasında ölen Katalanlar için sosyal medyada nefret içeren mesajlar yayınlayan bazı İspanyol vatandaşları hakkında soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Mehmet ÇİFTÇİ/DHA

Pilotsuz F-16 geliyor Dünya Yunanistan'a yeni yaptırım Dünya Uçak kazasında şok iddia! Dünya 50 kişiyi öldürüp, 500 kişiyi kaçırdılar Dünya