Merkez Bankası yardımcısı olan Taha Çakmak kimdir? İşte Taha Çakmak hakkında bilgiler

Resmi Gazete'de yayımlanan son dakika atama haberine göre Merkez Bankası Başkan yardımcılığı koltuğuna Taha Çakmak atandı. Peki Taha Çakmak kimdir? nerelidir? İşte Taha çakmak hakkında merak edilen bilgiler...

Abone ol

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen, Dr. Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Taha Çakmak başkan yardımcılığına, Prof. Dr. Yusuf Tuna Para Politikası Kurulu üyeliğine atandı.

TAHA ÇAKMAK KİMDİR?

Elazığlı olduğu bilinen Taha Çakmak'ın ekonomist olduğu biliniyor.

Türkiye’nin önde gelen dergilerinden olan Ekonomist Dergisi, “En Güçlü 50 İK Lideri” araştırmasında o zamanki unvanı Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı olan Taha Çakmak 8. sırada yer aldı.

Taha Çakmak, 1981’de Elazığ’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünü bitirdi. 2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu’da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası A.Ş.’de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev aldı.

2019-2021 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Çakmak, 13 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.

''Siyasi cinayetler'' için Başsavcılık harekete geçti Gündem Aydın'da deve sucuğu için plaket töreni Gündem Üreticiden Pakdemirli'ye istifa çağrısı Gündem İran'ın Uluslararası Hafız Nişanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'a verildi Gündem