Donald Trump: İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail'in egemenliğini tanıma çağrısı yaptı. Ülkesinde iç siyasette sıkıntılı günler yaşayan İsrail Başbakanı Netanyahu ise "Cesurca" yorumunu yaptığı bu çıkışı için Trump'a teşekkür etti. İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından İsrail işgali altındaki Suriye toprakları hakkında açıklama yaptı. Trump, Golan Tepeleri'nde İsrail'in egemenliğini tanıma çağrısı yaptı.

"Bölgenin istikrarı ile İsrail devleti için stratejik ve güvenlik açısından kritik öneme sahip Golan Tepeleri'nde İsrail Egemenliğini ABD'nin 52 yıl sonra tamamen tanımasının vakti geldi."

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

13 Mart'ta yayınlanan ABD İnsan Hakları Raporu'nda "İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri" yerine "İsrail'in kontrolü altındaki Golan Tepeleri" ifadesi kullanılmıştı.

Bu ifadenin ardından konu ABD'li yetkililere sorulmuş ve yetkililer ifadede herhangi bir yanlışlık olmadığı açıklanmıştı.

Trump'ın Golan Tepeleri'nde İsrail'in egemenliğinin tanınması gerektiği ile ilgili tweet'inin ardından Netanyahu'dan teşekkür mesajı geldi.

İsrail Başbakanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'ın açıklamalarını "cesurca" şeklinde nitelendirdi.

Netanyahu, paylaşımında "İran'ın Suriye'yi kullanarak İsrail'i yok etmeyi düşündüğü bir dönemde Başkan Trump, cesurca İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki egemenliğini tanıyor. Teşekkürler Başkan Trump" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, ABD'nin gelecek günlerde işgal altındaki Golan Tepeleri'ni "İsrail toprağı" olarak tanıması halinde 9 Nisan'daki seçimde Netanyahu'nun elinin güçleneceği görüşünde hemfikir.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'dan Türkiye açıklaması Dünya Brexit'i iptal dilekçesine 1 milyondan fazla imza Dünya Netanyahu ABD'nin İran'a yönelik tutumunu övdü Dünya Rusya'dan NATO'ya 'yalancı' suçlaması Dünya