KPSS alan bilgisi testinin 1. oturumu tamamlandı

Binlerce memur adayı Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında Alan Bilgisi testi için ter döktü. İki oturumda yapılan sınavda adaylara 240 soru yöneltildi. 7 ayrı alanda yapılan sınav 300 dakika sürdü.

Abone ol

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda memur adaylarının alan bilgisi testi için sınav sıralarına oturdu.

Sınav 31 ildeki 35 sınav merkezinde iki ayrı oturumla yapıldı.

Saat 10'da başlayan ilk oturumda adaylar kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri testini çözdü. 120 sorunun yer aldığı sınavda adaylara 150 dakika verildi. Sınav saatine 15 dakika kala gelen adaylar ise içeriye alınmadı.

Sınavın ikinci oturumu ise saat 14.45'te başladı. Adaylar bu kez hukuk, iktisat ve maliye alanında 120 soruya 150 dakikada yanıt verdi. Her iki oturumun sonucu 22 Ekim 2020 tarihinde açıklanacak.

Sınavlar salgın koşullarına uygun yapıldı. Buna göre, adaylara, maske ve dezenfektan dağıtıldı. İsteyen aday kendi dezenfektanı, maskesi ve siperliğiyle sınava girdi. Sınav görevlilerine de maske ve lateks eldiven verildi.

ulusal.com.tr

TLB’den Diyarbakır’a Gelecek Köprüsü Gündem İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu Gündem MSB: Son 10 günde 118 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi Gündem Dışişleri Bakanlığı: Endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz Gündem