Macron: NATO'nun beyin ölümü gerçekleşiyor

Barış Pınarı Harekâtı yapılan mutabakatların ardından durduruldu. Ancak Türk politikaları uluslararası statükoyu değiştirmeye devam ediyor. Bunu biz değil Avrupalılar söylüyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Barış Pınarı Harekâtı ile NATO'nun beyin ölümünün başladığını söyledi. Alman Der Spiegel dergisi ise Suriye'de yaşanan süreci "Eski dünya gücü ABD çekildi, Avrupa eli kolu bağlı izliyor, Türkiye, Rusya ve Esad kazandı" şeklinde değerlendirdi.

Abone ol

NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti.

Bu değerlendirme Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ait.

Macron, İngiliz The Economist dergisine verdiği röportajda 'NATO'nun beyin ölümü yaşadığını' söyledi.

Macron, bunun sebebi olarak 'ABD ile Avrupa arasındaki koordinasyon eksikliğini gösterdi. NATO'nun kilit ülkesi dediği Türkiye'nin Suriye'de saldırgan eylemlerde bulunduğunu iddia etti.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı ile uluslararası statükonun değiştiğini Der Spiegel dergisi de konu etti.

Alman dergisi, Suriye'deki gelişmeleri "Batı'nın Teslimiyeti başlığıyla okuyucularıyla paylaştı.

Haftalık 1 milyon tirajıyla Avrupa'nın en çok satan dergisi Der Spiegel , haberinde Suriye'de yaşanan süreci "Eski dünya gücü ABD çekildi, Avrupa eli kolu bağlı izliyor, Türkiye, Rusya ve Esad bölgede kazandı" şeklinde yorumladı.

Haberde "TSK birlikleri YPG'ye karşı ilerleyişini sürdürüyor. Bir dünya gücü bölgeyi terk ederken geride bıraktığı pek fazla bir şey yok" ifadeleri kullanıldı.

ulusal.com.tr

Şentop Meksiko'daki Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti Dünya Suudiler Twitter çalışanlarını 'satın alarak' muhalifleri ve gazetecileri gözetlemiş Dünya Burkina Faso'da maden şirketine saldırı: 37 ölü Dünya Trump'tan Netanyahu'nun Beyaz Saray kulisine rest Dünya