ABD Adana Konsolosu PKK'yı kurtarma turlarında

Amerika Birleşik Devletleri'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, PKK'yı kurtarmak için Güneydoğu turuna çıktı. Konsolosun ilk durağı Şanlıurfa'ydı. Daha sonra Diyarbakır ve Şırnak'a gidecek olan konsolos, PKK'ya yönelik devam eden operasyonların "trajedi" olduğunu söyledi, "Bu bölgede yaşayanlar daha fazla çatışma istemiyor" dedi.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK köşeye sıkıştı, Amerikalı konsolos PKK'yı kurtarma turuna çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht'in PKK'yı kurtarma turunda ilk durağı Şanlıurfa'ydı. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Specht, basına kapalı görüşmede kente ilişkin bilgiler aldı.

Specht, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsa Kızıldemir'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Specht, "Bölgede yaşanan çatışmaların tüm Türkiye'de bir trajedi olduğunu düşünüyorum. Bu bölgede yaşayanlar daha fazla çatışma istemiyor. Bölgedeki çatışmaları asgariye indirmek için zaman geldi, geçti bile" dedi.

"Umarım biran önce buna bir çözüm bulunur" şeklinde konuşan Specht, "Çatışmaların ortasında kalan sivillerin maliyeti konusunda biz de endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Amerikalı konsolos ziyaretler kapsamında opersayonların devam ettiği Şırnak ve Diyarbakır'a da gidecek.

ulusalkanal.com.tr

Levent Göktaş'ın ofisinde 51 nolu DVD'yi "bulan" polisler savcılık tarafından soruşturuluyor Gündem Murat Eren'e 3. dava Gündem TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2016 bütçesinin görüşmelerine başlandı Gündem Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas yarın Türkiye’ye gelecek Gündem