Diyarbakır ve Hakkari'de PKK operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Diyarbakır kırsalında bulunan sığınaklardaki el yapımı patlayıcı düzenekleri imha edildi, 420 kilogram esrar bulundu. Hakkari kırsalındaki operasyonda ise patlayıcı, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Abone ol

Mehmetçik terör örgütü PKK'ya göz açtırmıyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Akçabudak ve Yalımlı köyleri kırsalında yürütülen "Şehit Jandarma Er Kenan Büyükçalışkan Operasyonu" başarıyla tamamlandı.

Operasyonda teröristlerin kışın kullandığı, biri toprak altına kazılarak yapılmış 9 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Bölgede yapılan aramada, biri helikopter iniş bölgesinde ve biri de sığınak girişinde iki el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu. Amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanan patlayıcı düzenekleri imha edildi.

Sığınaklarda ve toprağa gömülü bidonlar içinde çok sayıda yaşam malzemesi, tıbbi malzeme ve örgütsel döküman ele geçirildi. İki farklı bölgede yapılan aramada 420 kilogram esrar, 12 bin 500 kök kenevir bitkisi ve 2 bin 500 metre sulama hortumu bulundu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda patlayıcı düzenekleri ve mühimmat bulundu.

Tütünlü Köyü ve Seve Mahallesi kırsalındaki operasyonda 5 adet uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneği, çeşitli silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Patlayıcılar, ekiplerce imha edildi.

ulusal.com.tr

KKTC'de kısmi sokağa çıkma yasağı sonlandı Gündem Çin Konsolosluğundan anlamlı mesaj Gündem Turhan Özlü: Bu bir faciadır, bu bir ihanettir Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı açıklaması Gündem