Suudi Arabistan ve Fransa'dan Suriye açıklaması

Suriye gerilimi üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron açıklama yaptı. Macron "Eğer Fransa vurma kararı alırsa, bu Suriye rejiminin kimyasal silah kapasitesine yönelik olacaktır. Hiçbir durumda rejimin müttefiklerini hedef almayacak" dedi. Macron "Önümüzdeki bir kaç gün içinde bu konuya ilişkin kararımızı açıklayacağız" dedi. Macron'a basın toplantısında eşlik eden Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed Bin Salman da Batı'ya destek mesajı verdi. Selman, "Kimyasal saldırıya karşı ortaklarımızla bir ittifak gerekirse biz de hazır oluruz" diyerek operasyona destek vereceklerini kaydetti

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Suriye rejiminin müttefiklerini vurmak söz konusu olamaz" diyerek Suriye'de tırmanan krize dahil oldu.

Macron, "Eğer Fransa vurma kararı alırsa, bu Suriye rejiminin kimyasal silah kapasitesine yönelik olacaktır. Hiçbir durumda rejimin müttefiklerini hedef almayacak" dedi.

Paris'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Macron, Duma'da kimyasal silah kullanıldığı iddialarına da yanıt verdi.

Macron "Aldığımız bilgiler Duma'da kimyasal saldırı olduğu konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmamıştır." dedi. Amerika ve İngiltere ile bilgi alış verişine devam ettiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı "Önümüzdeki bir kaç gün içinde bu konuya ilişkin kararımızı açıklayacağız" diye konuştu.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Macron'a basın toplantısında eşlik eden Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed Bin Salman da Batı'ya destek mesajı verdi.

Selman, "Kimyasal saldırıya karşı ortaklarımızla bir ittifak gerekirse biz de hazır oluruz" diyerek operasyona destek vereceklerini kaydetti.

ulusal.com.tr

Rus ordusundan ABD'ye yanıt Dünya İran ABD'ye meydan okudu Dünya "Suriye hava sahasına girmeyin" Dünya Cenevre'deki terör örgütü YPG/PKK yanlısı reklamlara tepki Dünya