Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı'ndan PYD açıklaması

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Fırat'ın doğusunda kalması gerektiğini söyledi. Brok ayrıca "PYD, IŞİD'in püskürtülmesini Arap bölgeleri fethetmek için kullanmamalı" dedi.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok, Türkiye ziyareti sonrası Alman Neue Presse gazetesine demeç verdi.

Hürriyet'in haberine göre Brok, Suriye’deki PKK/PYD unsurlarının Fırat’ın doğusunda kalması gerektiğini vurguladı. Brok, PKK/PYD'nin Kürtlerin yaşamadığı bölgelerin kontrol altına almaması gerektiğini belirterek bu unsurların Fırat'ın batısında işi olmadığını söyledi.

Brok, PKK/PYD "IŞİD’in püskürtülmesini Arap bölgeleri fethetmek için kullanmamalı” dedi. Brok ayrıca Türkiye'nin IŞİD'e karşı aktif mücadeleye katılmasına sevindiklerini ifade etti.

Öte yandan Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki vize serbestisine değinen Brok, bu süreçte en tartışmalı olan konunun terörle mücadele yasası olduğunu söyledi.

Brok, Türkiye'nin 72 kriterden 67'sini yerine getirdiğini hatırlattı ve dört maddeye çözüm bulunmasının yakın olduğunu belirtti. Ancak Brok, "Bir tek terörle mücadele yasası kalıyor. Türkiye bu konuda da bir uzlaşma bulunması için bir yol haritası istiyor" dedi.

Avrupa Birliği, PKK/PYD, IŞİD gibi terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye'den terörle mücadele yasasını değiştirmesi için baskıda bulunuyor. Ankara ise Türkiye'nin yüz yüze olduğu tehditler nedeniyle yasanın değiştirilmeyeceğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Çin'in Suriye'deki teröristlere operasyon yapacağı iddia edildi Dünya İtalya'daki deprem sonrası kurtarma ekibi görevlisinden duygusal mektup Dünya Filipinler’de hapishaneyi basıp, 8 militanı kaçırdılar Dünya İran medyasında manşet Doğu Perinçek Dünya