Türk-İş'ten sert tepki

Türk-İş, kıdem tazminatı sisteminde yapılmak istenen değişikliğe sert tepki gösterdi. Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak "kıdem tazminatımız bizim kırmızı çizgimizdir. Bu genel grev sebebidir. " dedi.

Abone ol

Önce tepki sonucu rafa kalktı, ardından hükümet yeniden gündemine aldı. İşçi haklarını geriye götürecek kıdem tazminatın fona devredilmesine Türk-İş'ten bir tepki daha geldi. Genel Sekreter Pevrul Kavlak "kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir" dedi.

Aynı zamanda Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa Nilüfer Şubesi'nin 3'üncü olağan genel kurulunda konuştu. Gündeminde sadece kıdem tazminatı değl, kiralık işçilik uygulaması da vardı.

Öte yandan metal sektöründe toplu sözleşme dönemi. Türk-Metal Sendikası işçilere yüzde 14 oranında zam istiyor. Ama işveren sendikası buna yanaşmıyor. Eğer anlaşma sağlanmazsa 90 bin metal işçisi greve gidebilir.

ulusalkanal.com.tr

THK olağanüstü seçime gidiyor Gündem ABD Başkan Yardımcısı Davutoğlu ile 3 saat süren bir görüşme yaptı Gündem Rusya'yı hedef aldı Gündem Deniz'ine kavuştu Gündem