PYD, Amerika'dan yardım istedi

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat planları üzerine PYD, Amerika ve Fransa'ya çağrı yaptı. Türk ordusunun olası bir müdahalesinin engellenmesini istedi.

Abone ol

Türk ordusu Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen Kürt koridorunu engellemek için planlarını yaptı. PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD de ABD ve Fransa'ya "yardım" çağrısı yaptı.

PYD Eş Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD ve Fransa'dan, Türkiye'nin bölgeye yönelik muhtemel müdahalesine izin verilmemesi" istenildi.

PKK uzantısı PYD'nin uluslararası anlaşmalara göre terörle mücadele ettiği öne sürüldü. Türkiye'nin müdahale hakkının olmadığı savunuldu.

"Umut ediyoruz ki, Suriye'ye müdahale gibi BM anlaşmasına uymayacak ve komşuluk değerlerini sarsmayacak yaklaşımlara gidilmez" ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

Yunanistan borcunu ödeyemedi! Çipras o teklifi kabul etti Dünya ABD ile Küba büyükelçilikleri karşılıklı olarak yeniden açma kararı aldı Dünya Mısır'da şok terör saldırısı: Çok sayıda ölü var Dünya Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den çok sert yanıt Dünya