TGB'liler gözaltında

TGB'lilere Erdoğan gözaltısı geleneği sürüyor

Abone ol

Tayyip Erdoğan’ın gittiği her ilde TGB’li ve TLB’li gençlerin gözaltına alınması geleneği sürüyor. Gittiği son beş ilde yaklaşık 100 gencin gözaltına alınması, “ileri demokrasi”nin lütuflarını gözler önüne seriyor. Protesto etmek bir yana; gençlerin yolda yürürken, kütüphanede ders çalışırken, bir restoranda yemeğini yerken gözaltına alınmaları, büyük bir korkuyu ifade ediyor.

Geçtiğimiz gün Tayyip Erdoğan’ın Burdur’a gitmesiyle yine 12 TLB’li gözaltına alındı. Ardından Uşak’a geçen Tayyip Erdoğan, bu kez de 5 TLB’linin gözaltına alınmasına sebep oldu. Uşak’ta gözaltına alınan 5 liseli gencin arasında CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın kızı da var. Tayyip Erdoğan şehirden ayrılana dek gözaltında tutulan TLB’liler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldılar. Tutuklamalara karşı bir basın açıklaması yapan TLB Uşak İl Başkanı Beste Sağcan ise durumu şu sözlerle anlattı:

Bugün,

"Dersimiz: Yolsuzluk Konu: Montaj" yazılı pankartla Tayyip Erdoğan’ı protesto ettiğimiz için gözaltına alındık. Uşak'ta yaşadığımız gözaltılar,

AKP'nin korkulu rüyası olduğumuzun göstergesidir. TGB ile başedemezken şimdi TLB ile uğraşmaya kalkıyorlar. Nefesimizi enselerinde hissediyorlar. Sadece Uşak'ta değil tüm yurtta gençliğin nefesinin enselerinde olduğunu hissettirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet yıkıcılarının ellerini kollarını sallayarak dolaşmalarına müsaade etmeyeceğiz. Neden mi? Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz!”

ulusalkanal.com.tr

İlbak Holding'ten açıklama Gündem Arda Turan'dan mesaj Gündem Meclis'te böcek avı Gündem Görevden alınan savcılardan çarpıcı açıklamalar Gündem