İş patrona uzandı!

Önce oğlu tutuklandı, ardından babası hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Soma'daki maden faciası soruşturması, Holding'in sahibi Alp Gürkan'a uzandı. Gürkan hakkında yakalama kararı verildi. Soruşturmada tutuklananların sayısı ise 8'e ulaştı.

Abone ol

301 işçinin hayatını kaybettiği madenle ilgili soruşturmada, tutuklamalar birbiri ardına geldi soruşturma zirveye uzandı.

Madeni işleten Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şirketin Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun, tüm sorumluluğu kendisine yükleyen belgedeki imzanın sahte olduğunu açıklamasının ardından soruşturmanın seyri değişti.

Holding'in patronu Alp Gürkan ile kararda imzası bulunanlar hakkında ifadelerine başvurulmak üzere arama kararı çıkarıldı. Polis ekiplerinin evine gittiği ancak Alp Gürkan'ı bulamadığı belirtildi.

Genel Müdür Ramazan Doğru'nun ifadesi, sadece Alp Gürkan'ı değil, şirketin CEO'su oğlu Can Gürkan'ı da etkiledi.

Akşam saatlerinde adliyeye götürülen Can Gürkan önce denetimli serbestlik talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak "sahte belge düzenlendi" ifadesinin ardından suçlama da değişti. Can Gürkan bu ifade doğrultusunda tutuklandı.

Bu kararla soruştuma kapsamında tutuklananların sayısı 8'e yükseldi.

Tutuklanan diğer isimler ise şöyle; şirketin Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve emniyet vardiya amiri Yasin Kurnaz ile Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy ve teknisyen Mehmet Ali Günay Çelik.

Soruşturmanın "dikkat ve özensizlikle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla yürütülmesi ise avukatların tepkisine neden oldu. Bu suçlamayla şüpheliler 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle yargılanacak, üst sınırdan ceza almaları halinde de 10 yıl cezaevinde kalacak.

ulusalkanal.com.tr

“ABD'nin katkısını memnuniyetle karşılıyoruz“ Gündem CHP'den 2 bakan hakkında gensoru Gündem Hani saldırıya uğramıştı! Gündem İşte çelişkili ifadenin sırrı! Gündem