AB liderleri bugün toplanıyor

Avrupa ülkelerinde yeni tip koronavirüsle mücadele sürüyor. İtalya'da Kovid-19 kaynaklı yaşamını yitirenlerin sayısı 25 bini, Fransa'da ise 21 bini aştı. Almanya'da vaka sayısı 150 bine yaklaştı. Ülkede 100 Türk yaşamını yitirdi.

Abone ol

Yeni tip koronavirüs etkisini sürdürüyor. Avrupa ülkelerinde salgına karşı mücadele devam ediyor.

ABD'den sonra en fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da, yaşamını yitirenlerin sayısı 25 bini geçti. Günlük iyileşen kişi sayısında rekor kırıldı. Son 24 saatte 2 bin 900'ün üzerinde kişi iyileşti. Ülkede hafta başından bu yana vaka sayısındaki gerileme sürüyor. Bugüne kadar Kovid-19 bulaşanların toplam sayısı ise 187 bini aştı.

Öte yandan ,hükümet, Başbakan Giuseppe Conte'nin kademeli normale dönüşte "virüsle birlikte yaşanılacak dönem" olarak tanımladığı "2'nci aşama"ya yönelik hazırlıkları ele alıyor. İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, normale dönüşün zaman alacağını ve 2'inci aşamada dışarıda ve toplu taşımada maske kullanımının zorunlu olacağını belirtti.

Fransa'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 21 bini, vaka sayısı da 183 bini aştı. Ülkede, hastalığı atlatan kişi sayısında da artış yaşandı. 40 bin 500'ün üzerinde kişi iyileşti. Ülke, dünyada Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 20 binin üzerinde olduğu 4'üncü ülke konumunda bulunuyor.

Almanya'da ise vaka sayısı 150 bine yaklaştı. Yaşamını yitirenlerin sayısı ise 5 bini aştı. Ülkede Kovid-19'dan hayatını kaybeden Türklerin sayısı 100'e çıktı. Son 24 saatte vefat eden Türklerin cenazelerinin Türkiye'de defnedileceği öğrenildi. Ülkede, tüm eyaletler için maske takma zorunluluğu gündemde...

Öte yandan gözler bugün yapılacak AB liderler zirvesine çevrildi. Liderlerin gündeminde Kovid-19'un ekonomik etkilerine karşı hazırlanacak kurtarma programı var. Ancak zirvede, AB ülkeleri arasındaki derin görüş farklılıkları nedeniyle ekonomik kurtarma programı hakkında bir uzlaşı sağlanması beklenmiyor.

ulusal.com.tr

Çin'den DSÖ'ye 30 milyon dolar bağış Dünya Türk şirketi Romanya'da 13,2 milyon avroluk sahra hastanesi yapacak Dünya İspanya'da Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 22 bin 157'ye çıktı Dünya İran'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 90 kişi hayatını kaybetti Dünya