Yabancı ilgisi arttı!

Kamuda katılım bankacılığına iznin çıkması özellikle arap sermayesinin ilgisini çekti. Katarlı Barwa Bank, Türkiye’de katılım bankacılığı yapmak için görüşmeler yapmaya başladı. Katarlıların banka satın almak yerine, sıfırdan bir banka kurmayı planladığı belirtiliyor

Abone ol

Yabancı sermaye bulmakta zorlanan iktidar, özellikle Arap sermayesini Türkiye'ye çekmenin yolu olarak kamu bankalarına katılım bankası kurma izni verdi. Bu iznin ardından arapların ilgisi Türkiye'ye yöneldi.

Geçen Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın açılışını yaptığı Ziraat Katılım’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Katarlı Barwa Bank'ın Genel Müdürü Khalid Mahdi Al Ahbabi, Türkiye’de katılım bankası kurmak için bir dizi araştırma ve görüşmeler yaptı.

Katar’da İslami bankacılık yapan Barwa’nın Türkiye’de bir banka satın almayı değil, sıfırdan bir banka kurmayı planladığı bildirildi.

Barwa Bank’ın yüzde 50’si devlet fonlarına ait. 1,09 milyar dolar kayıtlı sermayesi olan Banka; Kurumsal ve ticari bankacılık, gayri menkul finansmanı yönetimi gibi tüm bankacılık hizmetlerini veriyor.

Banka 2009’da Katar’ın en büyük yatırım bankacılığı şirketi The First Inverstor’un yüzde 100’ünü satın almış, 2010’da ise sektörünün lideri olan First Finance ve First Leasing Company şirketlerini bünyesine katmıştı.

İşçiler eylemi sonlandırdı Ekonomi Sakarya'da 20 işçi zehirlendi! Ekonomi Euro 2015'in en yüksek seviyesinde Ekonomi Seçimlerden sonra zam tufanı Ekonomi