CHP, Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarından cumhurbaşkanlığı adaylığı için üçer isim istedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarından cumhurbaşkanlığı adaylığı için üçer isim istedi. İl Başkanları, seçenek sınırlaması olmadan cumhurbaşkanlığı adayı olarak görmek istedikleri isimleri Kılıçdaroğlu’na iletecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP İl Başkanları toplantısı Genel Merkezde devam ediyor.

Odatv'de yer alan habere göre, Toplantının ilk bölümünde, Kılıçdaroğlu’nun açış konuşmasının ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “Cumhurbaşkanlığı Seçimine” ilişkin, teknik konuları içeren bir sunum yaptı. Sandık sistemi, seçmen sayısı, yurtdışında oy kullanma biçimleri ve seçim takvimi konusunda il başkanlarına bilgi verildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun, il başkanlarından cumhurbaşkanlığı adaylığı için üçer isim istediği öğrenildi. İl Başkanlarının, seçenek sınırlaması olmadan cumhurbaşkanlığı adayı olarak görmek istedikleri isimleri yazılı olarak Kılıçdaroğlu’na ileteceği belirtildi.

“AİDAT VERMEYENE SEÇME SEÇİLME HAKKI YOK”

Toplantıda, örgütlerle ilgili mali durum da masaya yatırıldı. Oran, toplantıda üye aidatlarının toplanması konusunda yaşanan aksaklıkların kesin olarak giderilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Buna göre parti üyeleri için, aidat ödememeleri durumumda, tüzükte belirtilen “Aidat yükümlülüğünü yerine getirmeyen üyeler parti içi seçme ve seçilme haklarını kullanamazlar” hükmü uygulanacak.

TUTANAK TARTIŞMASI

Yerel seçimlerde örgütlerin, sandık sonuç tutanaklarını genel merkez tarafından oluşturulan sisteme girmede yetersiz kaldığı yönünde eleştiriler gündeme gelmişti. Toplantıda bu konu da gündeme gelirken, bazı il başkanlarının örgütün değil sistemin verimli çalışmaması nedeniyle bu durumun yaşandığı yönünde itirazda bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan toplantıda, yerel seçimlerde CHP’nin il il oy oranlarının yer aldığı bir rapor da il başkanlarına sunuldu.

İKİNCİ BÖLÜMDE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI YOK

Toplantıda verilen arada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu il başkanlarıyla birlikte Genel Merkez bahçesinde öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından toplantı basına kapalı olarak devam ediyor. Toplantının ikinci bölümüne ise, Genel Başkan Yardımcılarının katılmayacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında devam edecek il başkanları toplantısında yerel seçim sonuçları değerlendirilmeye devam edilecek.

ulusalkanal.com.tr

İstiklâl Caddesi'nde dergi satışı yapan gence bıçaklı saldırı Gündem Açığa alının polisleri bakın kim maaşa bağlamış Gündem MHP'li Yeniçeri: Erdoğan, AİHM'in Perinçek kararı yoksaydı Gündem Rütbeli 5 polisin evine baskın Gündem