O sınavın soruları da çalınmış

F Tipi örgüte yönelik soruşturmalar derinleştirildikçe örgütün kopya şebekesi de ortaya çıkıyor. 28 bin adayın 2013 yılında ter döktüğü Polis Meslek Yüksek Okulu sınav sorularının da örgüt tarafından kendi yandaşlara servis edildiği ortaya çıktı. Konu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Abone ol

F tipi örgütün, 2013 Polis Meslek Yüksek Okulu sınav sorularını da çaldığı ortaya çıktı

2013 yılındaki YGS ve Polis Meslek Yüksek Okulu sınav sonuçları arasındaki puan farkı hırsızlığı gün yüzüne çıkmasını sağladı.

Sınavda 14'üncü olan bir aday Yüksek Öğretime Geçiş sınavında 14 bininci sırada yer aldı.

2013 Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarına giren 2 adayın Yeni Şafak gazetesine yaptığı açıklamalara göre sorular öğrencilere cemaate yakın bir dershane tarafından verildi. Öğrenciler, "Çalışma soruları" adı altında verilen sorularla sınava hazırlandı.

Daha öncede 2010 KPSS ve ÖSYM'nin yaptığı sınavlara açılan cemaat soruşturmalarına bir yenisi daha eklendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2013 yılı Polis Meslek Okulu sınavlarını da incelemeye aldığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Sarı bisiklet mobil tamir aracı Kadıköy'de Gündem Birleşmiş Milletler Srebrenica soykırımını oylayacak Gündem MHP, HDP'den 1 tane fazla istiyor Gündem Mahkeme son kararı verdi Gündem