Teröristin cenazesine HDP'liler katıldı

HDP'li vekiller yine PKK'lı bir teröristin cenazesini sırtladı. HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca, Sibel Yiğital ve Berdan Öztürk, kırmızı listede aranan üst düzey PKK'lı Hülya Eroğlu'nun cenazesine katıldı.

Abone ol

HDP'li vekiller yine PKK'lı bir teröristin cenazesine katıldı.

Cenaze, 13 Kasım'da Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen hava operasyonunda ölü ele geçirilen PKK'lı terörist Hülya Eroğlu'na ait. "Delal Amed" kod adını kullanan terörist, PKK'nın kadın örgütlenmesi YJA Star'ın en tepesinde bulunuyordu.

Yeniköy Mezarlığına güvenlik güçlerinin aldığı önlemlerle götürülen terörist Eroğlu'nun cenazesine, HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca, Sibel Yiğital ve Berdan Öztürk katıldı. Teröristin cenazesinin gece yarısı gömülmesi dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığının arananlar listesinin "Kırmızı" kategorisinde yer alan 43 yaşındaki teröristin başına 4 milyon lira ödül konulmuştu. KCK'nın yürütme konseyi üyeliğini de yapan terörist, PKK açılımı sürecinde Kandil'e giden HDP heyeti ile yapılan görüşmelere de katılmıştı.

Yaşanan skandal üzerine İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Terörist Eroğlu'nun cenazesine katılan HDP'li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Açıklama bakanlığın resmi twitter hesabından yapıldı.

KANDİL’DE HDP HEYETİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Başına 4 milyon lira ödül konulan KCK’nın yürütme konseyi üyelerinden biri olan 43 yaşındaki PKK’lı Hülya Eroğlu, çözüm süreci sırasında Kandil’e giden HDP heyeti ile yapılan bazı görüşmelere de katılmıştı./Aydınlık

hdp
Doğu Perinçek yazdı: Atatürk 68 yıldır NATO’nun hedefinde Gündem Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı Gündem İzmir'de korkutan deprem (Son depremler) Gündem Türkiye, Rusya ve İran’dan Soçi zirvesine hazırlık toplantısı Gündem