Lozan Antlaşması'nın 91. yılı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının tapu senedi Lozan Antlaşması'nın 91. yıl dönümü Antalya'da kutlandı.

Abone ol

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk törenine İşçi Patisi, CHP, ADD, CKD, Eğitim-İş, Diş Hekimleri Odası, Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı ve çok sayıda Antalyalı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, bugün Lozan’da kazanılan ne varsa bir yandan yok edilmeye, bir yandan da halkın arasına kin ve nefret tohumları ekilmeye çalışılmakta olduğunu belirtti. Daş; "Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmak hepimizin en temel görevidir" ifadelerini kullandı.

Türk ulusunun, emperyalizme asla boyun eğmediğini belirten Daş, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan ulus devletin, Lozan’da emperyalistlere kabul ettirildiğinin altını çizdi. Bugün de çaresiz olunmadığını, Amerika ve yerli işbirlikçilerinin ulus devleti parçalama planlarını bozacak gücün hepimizde olduğunu dile getiren Daş, "Yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur" dedi.

Tüm milletini Sevr Antlaşmasını tekrar yırtıp, Lozan Antlaşmasını emperyalizmin yüzüne çarpma görevine çağıran Daş, "Tam Bağımsız bir Türkiye yaratmak kararlılığı içinde omuz omuza mücadele edenleri tüm kalbimizle kutluyoruz" diye konuştu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Merve Demirağ / Antalya

ulusalkanal.com.tr

Türel' in kadın plajına tepkiler dinmiyor Yurt Sivil polisler otobüste yanınızda oturacak Yurt Katliam gibi kaza! Yurt 42 bin kişiye ceza kesildi! Yurt