Bugün başladı! Cezası 519 TL

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu resmen başladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak incelemelerde kış lastiği takmayan sürücülere 519 lira ceza para cezası kesilecek.

Abone ol

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2012 yılında yayınladığı genelgeye göre 1 Aralık itibari ile araçlara kış lastiği takma zorunluluğu başladı. 1 Nisan 2015'e kadar devam edecek zorunlu uygulama sadece yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor.

Uygulamanın denetimi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kontrollere başladı.

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, uygulamanın başladığını belirtti, uymayanlara 519 lira ceza kesileceğini söyledi.

Atatürk Havalimanı Caddesi'nde durdurulan araç sürücülerinin yönetmeliğe uygun olarak kış lastiği taktığı görüldü. Kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere kış lastiği takması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.

Uygulamanın yapıldığı illerden biri de Erzurum'du. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı altında kentin giriş ve çıkış noktalarında taşıtları durdurdu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Ersin Ersoy, kış lastiği takmanın önemine dikkat çekti.

Edirne'de de kış lastiği kontrolleri vardı. Ekipler, TEM otobanı girişinde şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar durdurarak kontrollerde bulundu. Sürücülerin yönetmeliğe uyarak kış lastiği taktığı gözlenirken, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere de 519 lira ceza para cezası kesileceği bildirildi

ulusalkanal.com.tr

Başvuru süresi uzatıldı Gündem Ak Saray'ı komandolar koruyacak Gündem Türk Konsolosluğu'na molotoflu saldırı Gündem Bağcılar'da yangın Gündem