Ulusal Kanserli Hastalar Kongresi

Hastalar ve hekimler, Ulusal Kanserli Hastalar Kongresinde "Yapabiliriz, Yapabilirim" sloganı ile biraraya geldi. Kanserle mücadeleye dikkat çeken uzmanlar, sağlıklı beslenmeye dikkat çekiyor.

Abone ol

Hastalar ve hekimler Ulusal Kanserli Hastalar Kongresi’nde “Yapabiliriz, Yapabilirim.” sloganı ile bir araya geldi.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen kongrede kanser hastalarına bilgilendirme yapıldı. Kanser ile ilgili merak edilenlerin yüz yüze konuşulduğu kongre, Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü’nün himayesinde Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği tarafından düzenlendi.

Kanserden korunmada sağlık beslenmeye ve hareketli bir yaşama işaret eden hekimler tütün ürünlerinin kanser üzerindeki etkisine işaret etti. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Şuayip Yalçın kansere yakalanma oranının azaldığına dikkat çekti.

Hekimler, son günlerde tartışılan ve kansere neden olduğu söylenen Nişasta Bazlı şekere ilişkin de konuştu. Zararlı olduğunu söyledi.

Kongre kapsamında düzenlenen basın toplantısında Sağlık Bakanlığı’nın geleneksel tıp uygulamalarının reçeteye girmesine de değinildi.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

Dışarıda yemek zararlı kimyasallara maruz bırakabiliyor Sağlık "Kanserin artış hızı yavaşladı" Sağlık Canan Karatay uyardı Sağlık Antibiyotik kullanımı yüzde 65 oranında arttı Sağlık