Terörle mücadele yasası İsviçre'yi ayağa kaldırdı

İsviçre Parlamentosu "terörle mücadele yasa tasarısını" kabul etti. Birleşmiş Milletler ise yasayı dünyadaki en sert uygulama olarak değerlendirdi.

Abone ol

İsviçre Parlamentosu Terörle Mücadele yasa tasarısını kabul etti. “Terörizm ile Mücadelede Polis Önlemleri” adını taşıyan Yasa, terör faaliyetlerinin tanımını alabildiğine genişletiyor.

Yasa kapsamında hükümete karşı sergilenen muhalif tutumlar da terör eylemi olarak sayılabilecek.

Terör ile bağlantısı olmayan faaliyetler bile terör kapsamında suç olarak kabul edilebilecek.

"DÜNYADAKİ EN SERT UYGULAMA"

Yasada terör eylemi ve terörist tanımı da oldukça karışık ve bu konuda karar tamamen güvenlik güçlerinin inisiyatifinde.

Üstelik bu maddeler 12 yaşını doldurmuş çocuklar için de geçerli olacak.

Birleşmiş Milletler yetkilileri, İsviçre’deki yasanın "dünyadaki en sert uygulama" olduğunu vurgulayarak, yasanın insan haklarına aykırı niteliğine dikkat çekti.

IRKÇI DÜŞÜNCELERE SAHİPLER YANLIŞ KARAR ALABİLİR

Avrupa’da yabancı ve İslam karşıtlığının giderek arttığı bir ortamda ırkçı düşüncelere sahip polislerin hatalı kararlar alabileceği düşünülüyor.

Gelişme üzerine siyasi partilerin gençlik teşkilatları ortak bir çalışma yürüttü. Yasanın halk tarafından yeniden oylanabilmesi için imza toplandı ve gerekli imza sayısına ulaşıldı.

Referandum tarihi ise henüz netleşmedi.

Hindistan Çin sınırına daha fazla asker konuşlandırdı Dünya Çin'e bor taşıyacak tren yola çıkıyor Dünya ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi: ''Yanında silah getirip diğer senatörleri tehdit eden kongre üyeleri var'' Dünya İngiltere’de otomobil üretimi 36 yılın en düşük seviyesine geriledi Dünya