Akün ve Şinasi gizlice satıldı

Ankara’nın en önemli iki tiyatro sahnesi, Akün ve Şinasi sahneleri gizlice satıldı. İhale şartnamesi hazırlanmadan yapılan satışa sanatçılar tepki gösterdi.

Abone ol

Ankara'nın iki büyük sahnesi olan Akün ve Şinasi sahenleri gizlice satıldı. Akün ve Şinasi sahenlerinin mülkiyeti Emek inşaattaydı. İhale yapılmadı, sahneler sessiz sedasız 23 milyon liraya satıldı.

Sahenlerin satışına sanatçılardan tepkiler geldi. Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı İnci Özdil, sanatçıların sahneleri geri alacağını belirtti.

Devlet Tiyatroları Sanatçıları Sendikası Genel Başkanı Mehmet Ege, tiyatroları yok etme çabalarına direneceklerini vurguladı.

Devlet Tiyatroları'nın bünyesinde faaliyet gösteren her iki tiyatro sahnesi daha önce 5 kez ihaleye çıkılmış ancak satış “muammen bedelin altında kaldığı” gerekçesiyle yapılamamıştı. Satış talimatının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından verildiği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Sanatta açlık grevi Kültür Sanat Atatürk’ü Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Kültür Sanat Macbeth’i kaldırdılar! Kültür Sanat Ünlü sanatçı hayatını kaybetti Kültür Sanat