Fabrikalardan uyarı sesi yükseldi

Toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç çıkmamasının ardından işçiler, işverene ilk uyarısını yaptı. Türk Metal Sendikası üyesi binlerce işçi, Türkiye'nin dört bir yanında yürüyüş düzenledi. İşçiler, talep ettikleri yüzde 26,28'lik zam oranına işverenin olumlu yanıt vermesini istedi.

Abone ol

Zam pazarlıklarında anlaşma sağlanamaması üzerine işverene yönelik fabrikalardan ilk uyarı sesi yükseldi.

Yaklaşık 120 bin metal işçisinin 2019-2021 yıllarında alacağı zam oranları için toplu sözleşme görüşmeleri 17 Ekim’de başlamıştı. Masada işçiyi Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası, işvereni ise Türk Metal Sanayicileri Sendikası temsil ediyor.

Türk Metal Sendikası, masaya yüzde 26,28’lik bir zam teklifiyle oturdu. Ancak işveren bu talebi kabul etmedi. İşverenin emekçilere teklifi ise yüzde 6,05 oldu.

Tarafların 4 Aralık’ta yaptığı son toplantıda da anlaşma sağlanamaması üzerine arabulucu süreci başladı.

Çalışma Bakanlığınca arabulucunun tayin edilmesi beklenirken işçiler harekete geçirdi. Kocaeli’den Ankara’ya, İstanbul’dan Tekirdağ’a kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki fabrikalarda protestolar yapıldı. İşçiler, vardiya giriş çıkışlarında slogan atarak yürüyüş düzenledi. Türk Metal Sendikası üyesi işçiler taleplerinin bir an evvel dikkate alınmasını istedi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Son 2 ayda 45 lira zam Ekonomi Yüzde 100 zam sanayicinin belini büküyor Ekonomi Merkez Bankası'ndan faiz kararı Ekonomi Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı Ekonomi