Washington Post yazarından çarpıcı iddia: ABD ile Türkiye, Suriye'de...

Washington Post gazetesinden David Ignatius, ABD ile Türkiye arasında geçen hafta yapıldığını belirttiği görüşmeleri kaleme aldı. Görüşmelerde Suriye'de teröristler için bir çeşit güvenli bölge oluşturulmasının değerlendirildiğini ileri sürdü. Yazar, seçimlerin Suriye’deki krizi yakından ilgilendirdiğini de belirtti.

Abone ol

Amerikan’nın önde gelen gazetelerinden Washington Post’un yazarı David Ignatius çarpıcı bir iddia ortaya attı.

ABD ile Türkiye arasında, Suriye’de güvenli bir bölge oluşturulması için geçen hafta görüşmeler yapıldığını ileri sürdü.

Türkiye’deki seçim sonuçlarını değerlendiren Ignatius, görüşülen güvenli bölgenin Suriyeli teröristlerin eğit-donat çalışmalarına olanak sağlamak için masaya yatırıldığını belirtti.

Washington Post yazarı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’den Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmesi için zorladığını, ABD Başkanı Barack Obama’nınsa bunun farkında olduğunu söyledi.

Yazar, seçim sonuçlarının Suriye’deki krizi de yakından ilgilendirdiğini vurguladı. Sonuçların güvenli bölge tartışmalarına etkisini tahmin etmenin zor olduğunu ifade etti.

ABD ile Türkiye arasında yapılan eğit-donat anlaşmasının belirsizliği sürüyor. Eğitilen ve Suriye'de sahaya sürülen teröristlerin nasıl korunacağı hala merak konusu.

Ignatius, Erdoğan’ın Davos’ta “one munite” diyerek tepki gösterdiği 2009’daki toplantının moderatörlüğünü yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Özgecan'ın katil zanlısı hakim karşısına çıkacak Gündem IŞiD militanlarının Türkiye topraklarından nasıl geçirildiği ortaya çıktı Gündem CHP’li Dursun Çiçek’ten MHP ve HDP'li koalisyon önerisi Gündem 229 komutan ve avukatları, mücadeleye devam dedi Gündem