İstihbarattan bayram için çok kritik IŞİD uyarısı! Tüm illere rapor gönderildi

Türkiye, Ramazan Bayramı’na hazırlanırken, istihbarat birimlerinin özellikle büyük illerdeki emniyet birimlerine IŞİD konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Abone ol

Aydınlık'tan Deniz Kahraman'ın haberine göre, özellikle son dönemde Suriye sınırında yaşanan hareketlilik ve Tel Abyad’ın PKK/PYD militanlarının eline geçmesinin ardından emniyet ve istihbarat birimleri dikkatini, IŞİD’in Türkiye içindeki faaliyetleri üzerinde yoğunlaştırdı.

İstihbarat birimleri, Suriye ve Irak’taki IŞİD militanlarının bir aydır Türkiye’yi sızma çabası içinde olduğu, Türkiye içindeki uyuyan hücrelerde de hareketlilik yaşandığı saptamasını yaptı. Bu saptama ile birlikte örgütün Türkiye içinde eylem yapma potansiyelinin arttığı değerlendirmesi gündeme geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak sınırına askeri yığınak yapmayı sürdürmesi ve IŞİD ile mücadele için Türkiye ve ABD’nin geniş kapsamlı bir mutabakat için masaya oturmasıyla örgütün Türkiye’ye mesaj verme çabası içine girebileceği de değerlendirildi.

ÖNLEMLER ARTTIRILSIN

İstihbarat birimlerinin özellikle Ramazan Bayramı’nda IŞİD’in büyük illerde ses getirecek eylem yapabileceği yönünde hazırladığı raporlar, bütün illerdeki mülki amirliklere ve emniyet birimlerine iletildi. Bu konuda gerekli hassasiyet gösterilip önlemlerin arttırılmasını istendi.

PYD’liler Türkmenleri tehdit etti: Boşaltın burası tampon bölge Gündem Bayram namazı saatleri açıklandı Gündem İşte bakanlığın hazırladığı rapor Gündem Davutoğlu'ndan koalisyon açıklaması: Anlaştık Gündem