Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, her türlü ihtimale karşı hazırlık yapıldığını söyledi. "Kimse etraftaki ateşin Türkiye'ye sıçrayacağı konusunda bir kaygı içinde olmasın" diyen Davutoğlu, sınır boyları ve ötesinin güvenliği için teyakkuz halinde olduklarını belirtti

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Sepetçiler Kasrı'nda verdiği iftar davetine katıldı. Yemekte konuşan Davutoğlu, Suriye'nin kuzeyinde gelişmelere değindi.

"Türkiye'nin DAEŞ gibi bir terör örgütüyle işbirliği yaptığını iddia edenler, vicdanlarını kaybetmişlerdir. Gözleri kapanmış, kalpleri mühürlenmiştir"

Davutoğlu, tüm kurumların sınır boyları ve ötesinin güvenliği için teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

"Kimse etraftaki ateşin Türkiye'ye sıçrayacağı konusunda bir kaygı içinde olmamalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, milletimizin, bir bütün olarak, diğer emniyet görevlilerimizin ve bütün devlet kurumlarımızın Türkiye'deki bu huzur ortamının devamı için her an ayakta, her an müteyakkız bir şekilde olduğu da bilinmelidir ve bu konuda da hiçbir ihmale mahal bırakılmayacaktır. Sınır boylarımızın ve ötesinin güvenliği için oradan gelebilecek riskleri azaltmak için alınması gereken tedbirleri alırız"

Hükümet kurma çalışmalarına da değinen Başbakan Davutoğlu, "dayatmaları kabul etmeyiz" dedi.

"Ama her gün yapılan açıklamalarla eğer birileri 'AK Parti koalisyona çok istekli, dolayısıyla kendi düşündüklerimizi dayatırız' diye bir yaklaşımla bize gelirlerse, bilsinler ki biz gönül sohbeti anlamında ve müzakere anlamında her şeye açığız, ama dayatmaya ya da emrivakilere kesinlikle taviz vermeyiz"

ulusalkanal.com.tr

Son yılların en kritik MGK'larından biri yarın Gündem Adım adım AKP-CHP koalisyonu Gündem TSK alarma geçti Gündem CHP'li Toprak'tan koalisyon açıklaması Gündem