TGB'den Yeni Asır gazetesine cevap

Yeni Asır gazetesi, ‘Bunlar Faşist’ başlığıyla bugün yayımladığı haberde TGB’yi hedef aldı.

Abone ol

Yeni Asır Gazetesi, ‘Bunlar Faşist’ başlığıyla bugün yayımladığı haberde TGB’yi hedef aldı.

Emirhan Ergen imzasıyla yapılan haberde, Bornova Küçükpark’ta ‘Evet’ kampanyası yürüten kadınlara Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin saldırdığı iddiası yer aldı.

TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz konuyla ilgili açıklama yaparak, ‘‘Türkiye Gençlik Birliği’ni bir kutuplaşmanın parçası haline getirmeye çalışmak yalana sarılmaktır.’’ dedi.

"'EVET' DİYEN DE 'HAYIR' DİYEN DE BİZİM VATANDAŞIMIZDIR"

Açıkgöz, ‘‘Türkiye Gençlik Birliği, başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği halk oylamasına dair tavrını ve çalışma ilkelerini birçok kez açıklamıştır. Örgütümüz; anayasa değişikliğinin Türkiye’nin terör, ekonomi gibi öncelikli sorunlarını çözmeyeceğini ve Gazi Meclisimizi işlevsizleştireceğini tespit etmiştir. Bu nedenle ‘Vatan Senden Hayır Bekler’ sloganıyla halkoylaması kampanyasını yürütmeye başlamıştır. Evet diyen de hayır diyen de bizim vatandaşımızdır. 16 Nisan sonrasında da emperyalizme karşı tek yumruk olmaya, birlik içerisinde mücadele etmeye ihtiyacımız vardır. TGB, bu bilinçle üzerine düşen sorumluluğun gereklerini yerine getirmektedir. Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi; evet diyenleri itmeden, onlara hakaret etmeden halkoylaması çalışmalarımızı yürütüyoruz ve yürüteceğiz.’’ şeklinde konuştu.

TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz, Yeni Asır’ı gerçekleri açıklamaya çağırarak, ‘‘Bahsi geçen olayla TGB üyelerinin herhangi bir ilgisinin olamayacağı herkesçe bilinmektedir. Yeni Asır’ın yayınladığı haberde iddianın kaynakları belirtilmemiş, haber TGB yöneticileri tarafından teyit edilmemiştir. Doğruluğu teyit edilmeyen haberlere yer vermek gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Yeni Asır Gazetesi’ni haberdeki yanlışları düzeltmeye ve gerçekleri milletimize açıklamaya davet ediyoruz’ ’ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Spor spikerinin işine son verildi! ByLock çıkınca... Medya İşte Ulusal Kanal'ın kadın emekçileri Medya WikiLeaks: CIA belgelerinin sadece yüzde 1'ini yayımladık Medya TGS'den Ulusal Kanal'ın da aralarında bulunduğu basına akreditasyon yasağına tepki Medya