"Erdoğan ve Obama Esad'ı küçümsedi"

“Obama ve Erdoğan Beşar Esad'ın gücünü küçümsedi” Bu tespit Amerika'nın dış politikasını belirleyen kurumlardan RANT Corporation’ın Avrupa Güvenliği Masası Şefi Stephen Larrabee'ye ait. Aydınlık'a konuşan Larrabee “IŞİD’e karşı konumlanırken, Esad’ı devirmeye hazır olamayız” dedi.

Abone ol

Amerikan'ın dış siyasetinde etkili bir isim olan Stephen Larrabee Obama ve Erdoğan'ın Suriye lideri Beşar Esad'ın gücünü hafife aldığını söyledi.

Aydınlık gazetesine konuşan Larrabee Amerika'nın Suriye politikasında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceklerini belirtti. Larrabee, “Esad'ı deviremeyiz” itirafında bulundu.

"IŞİD’e karşı neler yapılabileceğini tasarlayıp buna göre konumlanırken, Esad’ı devirmeye hazır olamayız, bunu yapamayız. hem Obama hem de Erdoğan karşılarına aldıkları gücü küçümsediler. Obama’nın da isyancıları silahlandırması gerektiği yönünde eleştiriler vardı. Bu pek gerçekçi durmuyor"

Larrabee ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey'in Türkiye'ye gelişinde bir anlaşma sağlanamadığı yönünde değerlendirmede bulundu.

Türk Ordusu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan üzerinde önemli bir etkisinin olduğuna inanan Larrabee, "PKK'nın terrör örgütü listesinden çıkarılması mümkün görmüyor" dedi.

"Amerika bunu Türkiye’ye danışmadan hem yapamaz, hem de yapmaz. Türkiye tabii ki buna yekten karşı çıkacaktır. Böylesi bir durum ilişkilerde çok ciddi kırılmalara neden olur"

Larrabee, Obama'yı önümüzdeki 2 yıl içinde zor günlerin beklediğini belirtti. ABD Başkanının Suriye politikasında cesur adımlar atamayacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

"ABD'yle olmaz!" Gündem Joe Biden gitti Gündem "MİT'te bir grup AKP'ye hizmet ediyor" Gündem "The Gülen" belgeseli sansür tehdidiyle karşı karşıya! Gündem