Gaziantep'te 20 günde 150 kilo C4 patlayıcı

Gaziantep Emniyet Müdürü'nün "dudağınız uçuklar" dediği mühimmatın miktarı açıklandı. Şehirde 20 günde 150 kilo C4 patlayıcı ele geçirildi. Kentte güvenlik önlemleri olağanüstü seviyeye çıkarıldı.

Abone ol

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer'in bu açıklamalarının ardından kentte yakalanan mühimmat miktarı açıklandı.

Şehirde yapılan operasyonlarda toplam 150 kilo C4 patlayıcı, 20 intihar yeleği ve çok sayıda silah ile mermi ele geçirdi. Söz konusu patlayıcılar orta büyüklükte bir şehri yok edecek güce sahip.

Polis ilk olarak mühimmatın PKK'nın olabileceği üzerinde durdu ancak intihar yeleklerinin buluması şüpheleri IŞİD'in üzerinde yoğunlaştırdı.

Yakalanan mühimmatın, IŞİD'in büyük kentlerde depoladığı öne sürülen mühimmattan olabileceği açıklandı. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde kırmızı alarm verildi.

Kentte gece saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Bomba ve mühimmat yüklü araçların Gaziantep'e girebileceği istihbarını alan polis, şehrin giriş ve çıkışında güvenlik önlemi aldı. Şüpheli araçlar üzerinde inceleme yaptı.

İçinde 2 kişi bulunan ticari araç polisin "dur" uyarısını dikkate almayarak kaçtı. Peşine düşülen araç, uzun süren kovalamaca sonrası durduruldu. Sürücü gözaltına alındı.

Kaçan ikinci şüpheli ise bölgedeki mezarlık ve mağaralarda uzun süre arandı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde de durdurulan şüpheli bir araçta 3 kilo C4 patlayıcı ve 15 adet el yapımı el bombası ele geçirildi. Araçtaki 1'i kadın 3 şüpheli gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Görenleri şoke eden dev orkinos 10 bin liraya satıldı Yurt 55 metrelik obruk evleri bu hale getirdi Yurt 'Ormanlarda yapılaşmaya izin vermedik' Yurt Miras yüzünden öldürüldü Yurt