AVM işçileri eylemde!

Astoria AVM'nin havalandırma sistemini yapan inşaat işçileri 6 aydır alamadıkları 2,5 aylık ücretleri için eylemde.

Abone ol

AstoriaAVM'nin havalandırma sistemini yapan inşaat işçileri 6 aydır alamadıkları 2,5 aylık ücretleri için eylemde.

Zincirlikuyu'daki Astoria AVM önünde slogan sesleri yükseliyor. "Susma Haykır Hırsızlığa Hayır", "Astoria Şaşırma Sabrımızı Taşırma", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atan işçiler 6 aydır ödenmeyen ücretlerini istiyor.Astoria AVM'nin bodrum katlarının havalandırma sistemini yapan işçiler 6 aydır tahsil edemedikleri 2,5 aylık ücretleri için eylem yapıyor.

İnşaat İşçileri Sendikası'nda örgütlenen işçiler gece gündüz çalışıp bitirdikleri ücretlerinin 6 aydır bugün yarın denilerek ertelendiğini belirtiyorlar.

Astoria AVM'nin yönetimiyle 15 gün önce de görüştüklerini kendilerinden zaman istendiğini ama sürekli ertelendiğini belirten İnşaat İşçileri Sendikası kurucularından Mustafa Aksoy "İşçilerin daha fazla tahamülleri kalmadı. Bugüne kadar beklediler bugün yine bir görüşme yaptık fakat bir türlü ödeme yapılmıyor. Eylem yapmaktan başka çare kalmadı" diyor.

İşçiler "Hiç bir güvenlik önlemi olmadan geceli gündüzlü çalıştık. İş yapılırken aman bitirin,hemen ödemeniz yapılacak deniyordu, altı aydır hala ödeyecekler. Ödenmeyecek bir para değil alacağımız" diyorlar.

Zincirlikuyu Astoria Alışveriş Merkezi'nde Muhammed Taşçı ile görüştüklerini belirten işçiler "Burada oturmamızı, slogan atmamızı istemiyorlar, firmanın itibarını sarsıyormuşuz, işçinin parasını 6 aydır ödemeyenler itibardan bahsediyor" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

"Bu İnşaat Ödenmeyen İşçi Ücretleriyle Yükseliyor- İnşaat İşçileri Sendikası" yazılı pankart açan işçiler Astoria AVM önündeki oturma eylemine alacakları ödeninceye kadar devam edeceklerini belirtiyor.

Genco Erkal Tiyatrosu'na saldırı Yurt Yolcu otobüsü devrildi! Ölü ve yaralılar var Yurt Feci kaza! Ölü ve yaralılar var Yurt 'Vicdanım el vermedi' Yurt