Ankara'da ulaşımda maske kullanımı zorunlu hale getirildi

Ankara’da maskesiz toplu taşımaya binilemeyecek, özel araçlarda da birden fazla kişi varsa maske kullanımı zorunlu olacak. Kurallara uymayan yolcu ve aracın şoförüne ceza kesilecek. Araçlarda ve duraklarda da dezenfektan bulunacak ve duraklara sosyal mesafe için işaretleme yapılacak.

Abone ol

Toplu taşıma ve özel araçlarda maske kullanım zorunluluğu getirildi.

Yeni tip koranavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler artırılıyor. Ankara Valiliği de bu nedenle 12 Nisan’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile toplantı yapıtı. Yapılan toplantıda alınan kararlar ise Valilik tarafından açıklandı.

13 Nisan itibarıyla Başkentte özel araçlarda birden fazla kişinin bulunması halinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Özel araçlarda maskesiz kullanım tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanacak.

Taksiler, otobüsler, özel halk otobüsleri, Başkentray ve metroda da maske kullanımı zorunlu oldu. Kurallara uymayan yolcu ve aracın şoförü ayrı ayrı cezalandırılacak. Açıklamada, maske kullanmayanların toplu taşıma araçlarına alınmaması gerektiği de aktarıldı.

Araçlarda ve otobüs duraklarında da dezenfektan bulunacak ve duraklara sosyal mesafe için işaretleme yapılacak. Kararlara aykırı hareket edenlere 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuatın öngördüğü yaptırım uygulanacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

Tunceli'nin Geçitveren köyünde koronavirüs nedeniyle uygulanan karantina kaldırıldı Yurt PKK ve FETÖ'ye yönelik operasyonlarda yakalanan 4 şüpheliden biri tutuklandı Yurt Bingöl’de çiftçiye yüzde 75 hibeli tohum dağıtımına başlandı Yurt Salda Gölü ziyarete kapatıldı Yurt