İstanbul'da jandarmadan dev operasyon!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde yaptığı operasyonla 15.800 Gr. uyuşturucu madde ele geçirdi. Olayla ilgili bir şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Abone ol

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde yaptığı operasyonla 15.800 Gr. uyuşturucu madde ele geçirdi. Olayla ilgili bir şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

İşte İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan o yazılı açıklama

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde; Kolombiya’dan hareket eden Singapur Bandıralı (m.b.) isimli bir yük gemisinde yüklü miktarda uyuşturucu madde (kokain) gizlendiği ve uyuşturucu maddenin İstanbul ili Avcılar ilçesi Ambarlı’da bulunan Kumport limanına geleceği bilgisi alınmıştır.

İstanbul il jandarma komutanlığı ekiplerince geminin uydu takip sistemi ve internet üzerinden yolculuğu süresince tüm hareketlerinin izlenmesi sonucunda uyuşturucu maddenin gizlendiği konteyner tespit edilmiştir.

11 Ekim 2014 günü sabah saatlerinde geminin Ambarlı’da bulunan limana girmesi ile büyükçekmece C.Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İstanbul il jandarma komutanlığı ekipleri ve gümrük bölgesinden sorumlu muhafaza memurları ile birlikte uyuşturucu maddenin gizlendiği daha önceden tespit edilen konteyner ile konteynerlerden sorumlu firmaya ait toplam (10) adet konteyner önce x-ray cihazı ile kontrol edilmiş daha sonra da narkotik köpekleri eşliğinde fiziki araması yapılmıştır. arama yapılan muz yüklü konteynerlerden birisinin soğutma bölümünde preslenmiş paketler halinde gizlenmiş, toplam piyasa değeri üç milyon (3.000.000) tl. olan onbeş bin yüzsekiz gram (15,108) gr. uyuşturucu madde (kokain) ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili olarak Türk uyruklu (1) şahıs yakalanarak adli işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, adli makamlara sevk edilmiştir.

İstanbul il jandarma komutanlığınca farklı zamanlarda yapılan operasyonlar neticesinde; (15) kg kokain, (114) kg eroin ve (795) kg esrar maddesi ele geçirilmiş olup; uyuşturucu madde ile mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir.

ulusalkanal.com.tr

Antalya'da korkutan hortum! Yurt Meteoroloji uyardı! Yurt Hatay'da birlik bayramı Yurt Meteorolojiden 'kuvvetli' uyarısı! Yurt