Ziraat Bankası'nda görev değişimi: Yeni genel müdür Alpaslan Çakar Kimdir?

Ziraat Bankası'nda görev değişimi yaşandı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ziraat Bankası Genel müdürlüğü yapan Hüseyin Aydın Ziraat Bankası'ndaki görevini Alpaslan Çakar'a devretti. Çakar, '' Bankamıza hizmet etme yolunda gayretle çalışacağım'' dedi.

Abone ol

Ziraat Banka'sından yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası Genel Müdürlük görevine Alpaslan Çakar getirildi. 15 Temmuz 2011'den bu yana Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Aydın, bankanın bugün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu sonrası görevini Alpaslan Çakar’a devretti. Alpaslan Çakar, bankanın Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevine atanan Alpaslan Çakar ise şu sözlere yer verdi:

- Bankamızın bir bankadan daha fazlası olmasının mimarlarının başında gelen Sayın Hüseyin Aydın’a yapmış olduğu üstün hizmetlerinden ötürü şahsım ve Ziraat Bankası ailesi adına şükranlarımı sunuyorum.

- Ziraat’in Türkiye’nin en etkin ve önemli bankalarından biri olmasında önemli işler yapmış, büyük bir değişim dönüşüm projesine imza atmış, bankacılık sektörünün kıymetli bir üstadından bu görevi almak benim için gurur verici.

- Temsil edeceğim görevin mesuliyetinin farkında olarak, ülkemize ve bankamıza hizmet etme yolunda gayretle çalışacağım.

ALPASLAN ÇAKAR KİMDİR?

Alpaslan Çakar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

1996 yılında Ziraat Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak işe başlayıp, Müfettişlik ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Çakar, 2005 yılında Bölge Baş Müdürlüğü görevine atandı.

Ocak 2016 ileTemmuz 2017 tarihleri arasında Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Çakar, Temmuz 2017-Haziran 2018 tarihleri arasında Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

Haziran 2018'den itibaren Perakende Bankacılık-2 Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etti.

Şu anda ise Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görevine devam ediyor.

Çavuşoğlu: ''Çin ile ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine çıkarmak istiyoruz'' Gündem Türk ve Çinli üreticilerden petrol fiyatlarını düşürecek hamle Gündem Vang Yi'nin Ortadoğu ziyaretinden neler çıkacak? Gündem Ziraat bankasında genel müdür değişimi Gündem