Poyrazköy davasında sahtecilik yapıldığı belirlendi

Poyrazköy Davası'ndaki dijital delilleri inceleyen bilirkişiler, Kafes Eylem Planı'nın da içinde olduğu 3 No'lu DVD'de sahtecilik tespit etti. Bilirkişi raporunda, belgelerin manipüle edildiği vurgulandı.

Abone ol

Poyrazköy davasında, davayı temelden çökertecek bir bilirkişi raporu daha dosyaya girdi. Adli Tıp uzmanları 86 kişinin hedef alındığı davada sahtecilik yapıldığını tespit etti.

Davanın dijital belgelerini inceleyen uzmanlar, en önemli delil sayılan Kafes Eylem Planının da içinde bulunduğu 3 Nolu DVD'de sahtecilik yapıldığını belirledi.

Adli Tıp Uzmanlarının hazırladığı rapor, dava dosyasına da giren raporda 1 No'lu CD ve 3 nolu DVD’lerde bulunan belgelerin sahte ve bazı belgelerin de manipüle edildiği belirtildi.

DVD'lere sonradan ekleme ve kopyalamaların yapıldığı belirtilen raporda, bazı belgeler arasında 1 yıllık zaman farkının bulunduğuna dikkat çekildi. Bazı dökümanlarda yapılan düzenlemelerin ise aynı program kullanılarak yapılmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

Sanıklardan Levent Bektaş’ın ofisinde bulunduğu iddia edilen Kafes Eylem Planı da DVD’de yer alıyordu.

Uzmanlar, dijitallerin imajlarının alınmadan el konulmasını ve mühürlü torbada muhafaza edilmemesini de "delil zincirine aykırılık" olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

Vatan'ın gençleri 'Gelecek ellerimizde' diyor Gündem Meydan rezaletine tepki yağıyor Gündem Adaleti aldılar, sandığı koydular! Gündem F tipi örgüt operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi! Gündem