Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nedir? 2020 yılında kira gelir beyannameleri hangi aylarda verilecek?

Mülk sahiplerinin yılda iki kez devlete kira gelirlerini göstermesi gereken zaman diliminin gelmesi ile vatandaşlar kira gelir vergisinin ve kira gelir beyannamesinin ne olduğunu araştırmaya başladı. Kira gelir beyannamesi hangi aylarda veriliyor? Kira gelir beyannamesi nereye ödeniyor?

Abone ol

Mülk sahibi vatandaşların bir yıl içerisinde iki taksitte ödediği kira gelir beyannamesi her mart ve temmuz ayında ödeniyor.

Mart ayının 1'inden itibaren ayın son gününe kadar ödenmesi gereken beyannameler, vergi dairelerinden veya www.gib.gov.tr adresi üzerinden ödenebilecek.

Konutta yıllık 4 bin 400 lirayı, iş yerinde ise yıllık 34 bin lira üzerinde gelir elde eden vatandaşların bu miktarları beyanname vererek devlete bildirmesi gerekmektedir.

ulusal.com.tr

Benzin ve motorine indirim geliyor Ekonomi Topkurulu: Biz bu krizden yavaş yavaş etkileneceğiz Ekonomi Genç istihdamına 17 milyon avro destek Ekonomi Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması Ekonomi