AFAD Başkanı Güllüoğlu açıkladı: Sevkiyatlar başladı

AFAD Başkanı Güllüoğlu, vatandaşların barınması için deprem bölgesi Elazığ'a konteynerlerin sevkinin başladığını bildirerek, "Konteynerlerle ilgili hedefimiz çalışmaları iki hafta içerisinde bitirmek." dedi.

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, merkezi Sivrice ilçesi olan Elazığ'daki 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'ın yaptığı çalışmalara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Depremi İstanbul'daki Afet Müdahale Planı Toplantısı'nda öğrendiğini ifade eden Güllüoğlu, bu bilgi üzerine afet müdahale planlarının çalışmaya başladığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Elazığ'a hareket ettiğini, çevre illerdeki ekiplerin kente sevkinin başlatıldığını aktaran Güllüoğlu, enkaz bölgelerinden ve ihbar yapılan yerlerden bilgi alındığını bildirdi.

Enkaz bölgelerindeki vatandaşların kurtarılmasına yönelik arama-kurtarma çalışmaların yapıldığını dile getiren Güllüoğlu, 45 kişinin AFAD, jandarma, sivil toplum kuruluşları ve itfaiye ekiplerinin iş birliği içerisinde kurtarıldığını aktardı.

Güllüoğlu, depremin ardından yaşanan 6 günlük süreçte de barınma alanlarının oluşturulmasına çaba sarf edildiğini anlattı.

En güzel cuma mesajları... Cuma günleri için en anlamlı mesajlar 31 Ocak Cuma Gündem Çin'deki Türk vatandaşlarını getirecek uçak Ankara'dan havalandı Gündem MASAK, bazı bankalar hakkında yasa dışı bahse ve kumara aracılık ettikleri iddiasıyla inceleme başlattı Gündem Çin'den Türkiye koranavirüs talebi! 200 milyon adet talep etti Gündem