Kumpasçı hakimlere tutuklama

Kumpas sürecinde başrol oynayan hakim ve savcılara yönelik operasyonlar hız kazandı. F tipi darbe girişini kapsamında Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, sözde Casusuluk, Şike kumpaslarının hakim ve savcıları da tutuklanmaya başladı.

Abone ol

Milli Orduya kumpas kuran, Vatan Partisi, Fenerbahçe Kulübü, aydın, yazar ve akademisyenleri yıllarca Ergenekon, Balyoz, Porazköy, Casusuluk, Şike davalarıyla hapiste tutan hakim ve savcılar da tutuklanmaya başladı.

Kumpas hakim ve savcıları da DARBE SORUŞTURMASI kapsamına alındı. Bu kapsamda Ergenekon davasına bakan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakim Hasan Hüseyin Özese ve Balyoz tertibinin bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı hâkim Ömer Diken tutuklandı.

Tutuklanan kumpas hakimleri arasında Ergenekon Erzincan savcısı Osman Şanal da bulunuyor.

Yine Balyoz iddianamesini hazırlayan daha sora da Yargıtay Üyesiliğine ataan savcı Süleyman Pehlivan, Balyoz kararını onaylayan hakimler Ali Efendi Peksak, Davut Bedir ve Aytekin Özanlı da gözaltında.

Ergenekon kumpasının mütaalasını hazırlayan savcı Mehmet Ali Pekgüzel de şu an için açığa alındı isimler arasında.

Sahte delil ve digital verilerle içlerinde içlerinde muazzaf subayların da olduğu 357 asker hakkında sözde casusluk iddianamesi hazırlayan Zafer Kılınç, davaya bakan hakim Serdar Ergül, mahkeme başkanı Atilla Rahman da gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili Ali Haydar için de gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcı Mehmet Berk, Balyoz kumpasının ardından Türk futbolunda derin bir yara açan Şike kumpasında görev aldı. 15 Temmuz öncesinde Bakırköy Savcısı olan Berk, açığa alındı.

Şike kumpasının kritik isimlerinden mahkeme başkanı Mehmet Ekinci hakkında da yakalama çıkarıldı. Şike ve Oda Tv davalarında esas hakkındaki mütaalayı hazırlayan savcı Ufuk Ermertcan da açığa alınan isimler arasında...

Fetullah Gülen Terör Örgütü tarafından öldürülen Hrant Dink davasının mahkeme başkanı Rüstem Eryılmaz, hakimler Hadi Çağdır ve Mustafa Başer da darbe soruşturması kapsamında açığa alındılar.

Açığa alınan hakim ve savcılar arasında dikkat çeken isimlerden biri de Ergenekon kumpasında görev aldıktan sonra Hrant Dink davasının mütaalasını hazırlayan savcı Hikmet Usta da ye raldı.

Ve Kozmik Oda soruşturmasında soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, hakim Dündar Örsdemir ve yargıtay üyesi Kadir Kayan'ın da açığa alındığı açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

Kayseri’den havalanan nakliye uçaklarının asker sevkiyatı için kullanılmak istendiği belirlendi Gündem Ankara'da hakim savcı lojmanlarının tuvaletinde evrak bulundu Gündem 5. Kolordu Komutanlığı'nda arama başlatıldı Gündem Avrupa Polis Teşkilatı raporu: PKK ile PYD arasında organik bağ var Gündem