Aydınlık Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik: “Adalet Bakanı ve Feyzioğlu açığa düşürüldü”

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, Çoklu Baro Sistemi tartışmalarını değerlendirdi. Özçelik yeni sistem için “FETÖ'cülerin hazırladığı teklifi mi getireceğiz?” diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

Tartışmalar yaratan Çoklu Baro Sistemi bugün meclise sunuldu.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, çoklu baro sisteminin zararlarını ve bu konunun nasıl gündeme geldiğini, Ulusal Kanal'da Gün Ortası programında değerlendirdi.

Özçelik'in değerlendirmelerinden öne çıkanlar:

- "Ak Parti bir itirafta bulundu biz bu teklifi hazırlarken Devlet Denetleme Kurulu ve Liberal Düşünce Topluluğu'nun raporlarından çok yararlandık dedi.

O raporlarda kimin etkisi olduğu açıkça görülüyor. O zamanların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün etkisi var. İkincisi Liberal Düşünce Raporları'nda etkili olan isimlerden bir tanesi Zaman Gazetesi yazarı hatta FETÖ'nün partilileşmesi gerektiğini düşünen birisi... FETÖ'cülerin hazırladığı teklifi mi getireceğiz?"

- "Çoklu Baro Türkiye'nin ihtiyacı değil. Savunmanın bölünmesini sağlar. Baro ile mühendisleri çok karıştırmamak lazım. Baro savunmanın üç ayağından birisi. Savunmanın bölünmesi ve bu yolla siyasallaşması bizim yargı sistemimiz konusunda çok sıkıntılı bir konu."

- "Benim bildiğim kadarıyla Adalet Bakanı'da çoklu baroya karşı. Aslında Adalet Bakanı ve Feyzioğlu açığa düşürülmüş oldu. Herkes tarafından tepki alan onlar oldu. Zaten Feyzioğlu avukatların kendisini suçlamalarını haklı olarak tanımladı."

- "Ak Parti'nin attığı her adım kendi ayağına kurşun sıkmaya döndü. Ve Ak Partililer de bu süreçten çok rahatsız. 'Muhalefete hep gollük paslar veriyoruz' diyorlar."

- "Bu tekliflerin geri çekilerek rafa kaldırılmasını hatta çöpe atılması gerekiyor."

KIDEM TAZMİNATI VE TÜRK-İŞ’İN TAVRI

Kıdem tazminatı hakkında da konuşan İsmet Özçelik, "Kendinizi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın yerine koyun. Bu düzenleme ile işçilerin haklarını yediren başkan durumuna düşer. Atalay bunu ister mi? Herkes tepkisini net bir şekilde koydu" dedi.

CHP’den Basın Kanunu teklifi: İnternet gazetecilerinin statüsü ve zorunlu yayınların ücretlendirilmesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kısa çalışma ödeneği açıklaması Gündem İzmir'de doktorlara saldırı Gündem Koca: Tedbirlerde dikkatli değiliz Gündem