Öğrenciler hükümete tepkili

Aralarında Hazara Türklerinin de bulunduğu Afganistanlı öğrenciler, ülkelerinde giderek artan terör eylemleri ve kadın cinayetlerini protesto etti. Öğrenciler içerilerinde üst düzey hükümet yetkililerin de olduğu sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Abone ol

Aralarında HazarA Türklerinin de bulunduğu Afganistanlı öğrenciler, ülkelerinde giderek artan terör eylemleri ve kadın cinayetlerini protesto etti. Öğrenciler içerilerinde üst düzey hükümet yetkililerin de olduğu sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Hazara Türklerinin de aralarında bulunduğu Afganistanlı öğrenciler, artan terör eylemleri ve kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Başkent Kabil'de Farkhunda (Ferhunde) adlı kadının Kur'an-ı Kerim'i yaktığı iddiasıyla linç edilerek öldürülmesini kınayan öğrenciler, kadın cinayetlerine karşı önlem alınmadığını belirtti.

Öğrenciler adına açıklamayı yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ali Arsalan Sarabi, Afganistan’daki terör eylemelerine dikkat çekti.

Afgan öğrenciler son olarak hükümetten isteklerini sıraladı.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de şok saldırı Dünya Koalisyon, Sana'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ve havalimanını vurdu Dünya Suriye ordusu teröristlerin ele geçirdiği İdlib'de operasyon başlattı Dünya NSU tanığının ölüm nedeni belli oldu Dünya