AKP'de ÖGM zirvesi

AKP hükümeti, özel mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili taslak hazırlıyor. Başbakanlık'ta konuyla ilgili önemli bir toplantı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan; Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştü. Toplantının ayrıntılarını AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünlü açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının ardından AKP harekete geçti. Başbakanlık'ta sürpriz toplantı düzenlendi.

Gündem özel mahkemelerin kaldırılmasıydı. Erdoğan'ın ev sahipliğindeki toplantıya; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın toplantıda yer almaması dikkat çekti.

Yerel seçim öncesinde yasalaştırılacağı belirtilen teklifte nelerin yer alacağı görüşüldü.

Toplantının ayrıntılarını AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal açıkladı. Ünal, "Demokratikleşme Paketi'ne 15-17 madde eklenecek" dedi.

O maddeler arasında; özel mahkemelerin kaldırılması ve yeniden yargılama ile ilgili düzenlemenin yer alacağı ileri sürüldü. İddiaya göre, gizli tanık sisteminin düzeltilmesi ve telefon dinlemelerinin kısıtlanması da pakette yer alacak maddeler arasında yer aldı.

Özel mahkemeleri kaldıran kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'na getirilmesi planlanan tarih de belli oldu. AKP, diğer partilerle uzlaşılırsa teklifi 18-20 Şubat tarihleri arasında Genel Kurul'a getirmeyi planlıyor.

Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı'nın Yüce Divan'da yargılanmasını öngören ve soruşturmasını Başbakan'ın iznine bağlayan tasarı. 4-6 Şubat tarihleri arasında Genel Kurul'a getirilecek.

ulusalkanal.com.tr

Eylem zam getirmedi Gündem Hataylılar'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki Gündem Bu sendika artık olmayacak Gündem Yargıtay'dan Deniz Feneri Davası'na ilişkin önemli karar Gündem