Muzaffer İzgü'ye veda

"Doğdum, Okudum, düş kurdum, yazdım... Gidiyorum! Unutmayın çocuk okuru olmayanın yetişkin okuru da olmaz". Bu sözlerin sahibi usta yazar Muzaffer İzgü, bugün son yolculuğuna uğurlandı. İzgü, eşinin yanına defnedildi.

Abone ol

Öğretmenlik yaptı. Öyküleri gazete ve dergilerde yayımlandı. Öykülerin yanı sıra tiyatro oyunları da kaleme aldı. Yazdığı ilk oyun, Nejat Uygur için yazdığı İnsaniyettin’dir. Zıkkımın Kökü ile Ekmek Parası adlı eserlerinde kendi yaşam öyküsünü ortaya koydu.

Alkışlarla uğurlandı Türk edebiyatının usta kalemi Muzaffer İzgü...

Koca çınar 84 yaşında İzmir'de hataya gözlerini yumdu.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde İzgü için saygı töreni düzenlendi. Törende Türk bayrağına sarılı tabutu sahneye getirildi, hayatını anlatan video izletildi.

Söz alan oğlu Ahmet Şahin İzgü, duygulu anlar yaşadı.

Oyuncu Menderes Samancılar da duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Konuşmaların ardından sıra vedaya geldi. Tabutun üzerine karanfiller bırakıldı.

Daha sonra İzgü’nün cenazesi tören için Hocazade Camii´ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından İzgü, Doğançay Mezarlığı'nda eşinin yanına defnedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sanatçılar Ferhan Şensoy ile Müjdat Gezen'in de aralarında bulunduğu isimler, cenazeye çelenk gönderdi.

Usta yazar, çocuk ve gençlik kitapları ile Türkiye'ye unutulmaz eserler bıraktı. 98'i çocuk olmak üzere yayımlanmış 154 kitabı bulunuyor.

ulusal.com.tr

Filiz Aker ile ilgili şok detay: Parti düzenleyip herkesi öldüreceğim Gündem Polis kayıtlarına göre Vatan Şaşmaz böyle öldürüldü Gündem Filiz Aker ile Vatan Şaşmaz'ın ölümünde yeni detay: Xanax’ın üzerine alkol alıp kata çıkmış Gündem Doğu Perinçek yazdı: Silahların konuştuğu iklimde hükümet olmak Gündem