Rusya'dan bir açıklama daha!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Ankara'nın politikaları değişmeden ilişkilerin düzelmesinin mümkün olmadığını belirtti. Zaharova, "uçak düşürülmesinde suçlu olduklarını kabul etmeyip, Rusya'nın Suriye'deki eylemleri konusunda propagandaya devam ettikçe diyalog kurmak söz konusu değildir" dedi.

Abone ol

Rusya'dan bir kez daha "Ankara politikalarını değiştirmediği sürece normalleşme olmaz" mesajı geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova haftalık basın toplantısında AKP hükümetinin dış siyasetini eleştirdi. Moskova'nın Ankara'yla diyalog kurmayı reddettiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Zaharova, "Türkiye bu adımları Rus uçağını imha etmek ve pilotumuzu öldürmenin sorumluluğunu üzerinden atmak için atıyor" dedi.

Rus sözcü, "Türkiye, Uçağımızı düşürüp askerimizi öldürmekle suçlu olduğunu kabul etmedikçe, Rusya'nın Suriye'deki eylemleri konusunda propaganda yapmaya devam ettikçe diyalog kurulması da mümkün görünmüyor." ifadelerini kullandı.

Rus parlamentosundan Türkiye'yle 1921'de imzalanan Dostluk ve Kardeşlik Anlaşması'nın iptal edilmesine dair bir başvuru aldıklarını belirten Zaharova, "Bu başvuruyu inceleyeceğiz" dedi.

Rusya'nın göçmen akınının artmasına neden olduğu yönündeki suçlamalara da değinenen Zaharova, "Suriyeli mülteciler Rusya'nın hava operasyonlarından değil, teröristlerden kaçıyor. Bu göçmen krizi bizim operasyonlarımızın çok öncesinde başlamıştı" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

ABD ön seçim yarışı Dünya Onur Sinan Güzaltan yazdı: Kahire’de cinayet ve siyaset Dünya Şam'dan Ankara'ya tepki Dünya Musul Barajı çökme tehlikesi altında Dünya