Sakarya merkezli yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı

F tipi örgüte yönelik Sakarya merkezli, 4 ilde operasyon yapıldı. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından F tipi örgüte operasyon yapıldı. Sakarya , Ankara, İzmir ve Siirt’te usulsüz dinlemelerle ilgili 9 şüpheli gözaltına alındı.

Sanıklar hakkındaki suçlama, Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak, silahlı terör örgütü kurmak ve/veya mensubu olmak, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve gizli kalması gereken bilgileri temin etmek.

Operasyon ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcı Ercan “FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 2009 - 2013 yılları arasında aralarında siyasetçiler, bürokratlar, cumhuriyet savcısı, emniyet görevlileri, belediye başkanları, kamu personelleri, iş adamları ile gazetecilerin bulunduğu 108 kişinin hukuka aykırı şekilde usulsüz olarak dinlendiği tespit edilmiştir. " denildi.

ulusalkanal.com.tr

Suriye'den öneri: Uzlaşırsanız vurmayız Gündem Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi, Ankara'da toprağa verildi Gündem AB'ye vizesiz seyahat için tarih öne çekildi Gündem Erdoğan'dan HDP'lilerin dokunulmazlıklarıyla ilgili açıklama Gündem