Ön ödemeli konut satışlarında tüketicinin alışverişten cayma süresi 24 ayla sınırlandı

Ön ödemeli konut satın alacaklar dikkat. Bu haberi okumadan kesinlikle ev almayın. Hükümet ön ödemeli konut satışında inşaat firmalarını sevindirecek, tüketicileriyse zorda bırakacak bir değişikliğe imza attı. Ön ödemeli satışlarda önceden konut teslimine kadar olan cayma süresi, 24 ay ile sınırlandı. Tüketiciye uygulanacak tazminat tutarları da artırıldı.

Abone ol

Ön ödemeli konut satışını düzenleyen yasada, kanun hükmünde kararnameyle değişiklik yapıldı. Yeni yasa yürürlüğe girdi.

5,10 ve 20 yıl vadeli konut satışarını da kapsayan düzenlemede tüketici aleyhine çok kritik 3 değişiklik var. Bunlardan ilki cayma süresi..

Bir diğer önemli değişlik de tazminat miktarı. Önceden konut teslimine kadar olan sürede tüketici sözleşmeyi feshederse yüzde 2 tazminat ödüyordu. Şimdi ise tazminatlara ay düzenlemesi getirildi.

Sözleşmeden vazgeçmeniz durumunda inşaat firmasına yapılan ödemelerin geri alınması için belirlenen süre de iki katına çıkarıldı.

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal'a göre düzenleme yüzlerce mağdur yaratabilir. Yetkililere düşense değişikliği tüketici lehine yeniden düzenlemek...

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

"Ekonomik krizin panzehiri milli üretim ekonomisi" Ekonomi 6 bin 500 büyükanneye ilk maaşı mart ayında verilecek Ekonomi Antalyalı turizmciler, Ukraynalı ve Rus misafirler için hazırlıklara başladı Ekonomi Şırnak İzmir Uçak Biletleri NeredenNereye.com'da! Ekonomi